Kronometarski duatlon 2008.

Datum utrke: 08.10.2008. | Mjesto utrke: Zagreb

KRONOMETARSKI DUATLON 2008
- 08.10.2008. -

Kako najbolje proslaviti praznik - Dan nezavisnosti? Utrkom na Jarunu, naravno. S obzirom da u gradu nije organizirano nikakvo slavlje s besplatnim grahom ili slično mi smo se dogovorili pa proslavili praznik utrkujući se. Danas je na repertoaru bio Kronometarski duatlon (2 kruga biciklom oko Jaruna i 5km trčanja) sa pojedinačnim startovima natjecatelja u razmaku od jedne minute. Kako je ova utrka postala tradicionalna u listopadu tako je nakon sirotinjske najave i zatišja na forumima jednostavno jutros nastupila bura i dopuhala čak 41 natjecatelja na Jarun, što je izazvalo malo pomutnje među organizatorima a i brojeva za izvlačenje nije bilo dovoljno (bilo ih je pripremljeno čak 32) pa je start uslijedio redoslijedom po prijavama.

Vrijeme je bilo super, puno toplije nego prošle godine, neki su nastupali i u kratkim rukavima. Natjecatelji su kretali jedan po jedan, u međuvremenu su se neki već vračali s biciklima u tranziciju i kretali s trčanjem. Srećom da najbrži nisu startali prvi pa smo se nakon starta zadnjeg natjecatelja odmarali čitave 4 minute kad je u cilj uletio pobjednik natjecanja, Andrej Vištica s rekordom utrke 36:55. Uspoređujući s prošlogodišnjim rezultatima, svi su ove godine popravili rezultat.

Lovro Lepan morao je odustati već nakon 10 metara vožnje bicikla jer je nakon starta pošteno nagazio na pedalu i lanac se raspao. Zlatko Kovačević nije se pojavio na startnom bloku tako da je ostao bez nastupa i rezultata. Nenad Lovrec zaradio je opomenu zbog "letečeg" starta, doduše 7 sekundi nakon oznake za njegov start čime su suci ostali šokirani do kraja utrke i odlučeno je da neće dobiti kaznene sekunde, ali za iduću godinu napisat ćemo pravilnik sa kaznama za prekršaje.

Lijepo je bilo vidjeti da nam stižu novi natjecatelji, da se opet voze MTB-ovi i da se grize i utrčava u cilj sa željom za boljim rezultatom. Također, čak 4 natjecateljice nastupale su jutros čime smo i više nego zadovoljni. Najbrža je bila Sanja Begović-Geceg.

I naš švicarac Matthias danas nije profulao stazu kao na kronometarskom triatlonu jer smo na brifingu naveli - tu laps vit bajk and fajv kilometrs raning. Sve mu je bilo jasno.

Rezultate smo obradili uz pomoč našeg Mladena Meštrovića i objavili ih već 10 minuta nakon ulaska zadnjeg natjecatelja u cilj.

Nakon utrke uslijedilo je proglašenje i podjela pehara i medalja za kronometarski triatlon te smo otišli na kavu i pivo u Leut gdje je pao dogovor da iduće godine uz ove utrke organiziramo i jedan x-terra triatlon s vožnjom MTB bicikla po nasipu i trčanjem djelomično po šoderu. Vidimo se dogodine!

E da, bilo bi i fotki da nije zakazala baterija fotića ali evo vam jedna dok je još bilo energije...

Pozdrav, Dario