Utrka na 1 sat

Datum utrke: 12.06.2008. | Mjesto utrke: Varaždin

ULTRA CROSS-LIGA
IVANČICA–DRAVA 2008

UTRKA NA 1 SAT

Današnjim 8. kolom završili smo i proljetni dio ultra cross-lige. Po ugodnom vremenu za trčanje, odradili smo utrku na 1 sat. Utrka na jedan sat zamišljena je kao nekakav vrhunac proljetnog dijela lige. Nadali smo se da ćemo privuči malo veći broj trkača, odlično smo se pripremili, markirali stazu, nabavili dovoljno okrijepe, naoružali se strpljenjem i dobrom voljom. Ali nam je njegovo veličanstvo nogomet opet malo pomrsilo račune.

Dok je na našu ultra ligi došao standardan broj ljudi, na klasičnoj ligi je to bilo veoma otužno. Sa standardnom postavom bilo bi preko 20-tak ljudi na ultra ligi, ali ne žalimo, jer je i ovih 15-tak trkača bilo dovoljno da se napravi jedna izvanredna utrka.

Sa zvukom sirene krenuli su trkači u borbu protiv metara i kilometara. Nakon 60 minute jurnjave najveću razdaljinu pretrčao je Ivan Čorba sa izvanrednim rezultatom od 16.290 metara, drugi je bio Franjo Korošic sa 15.005 metara, a treći Ladislav Havaš sa 14.900 metara.

Kod žena je pobijedila Hrvatska reprezentativka Valentina Belović sa 14.900 metara, druga je bila lanjska pobjednica Valentina Županić sa 13.634 metara, treća je bila Renata Korošic sa 11.638 metara, a moramo još spomenuti i Gordanu Vrček koja je istrčala lijepih 10.935 metara.

Ujedno je Čorba i oborio rekord staze, a mlada Belović je istrčala i najbolji rezultat u Hrvatskoj uopće, jer ne postoji Hrvatski rekord za žene u toj disciplini.

Ovom prilikom želim zahvaliti svim trkačima koji su se danas pokazali pravim sportašima i došli na utrku, ujedno im zahvaljujem i to što su nas (organizatore) trpjeli cijelo proljeće i što su svojim prisustvom doprinjeli da utrke budu zanimljive i neizvjesne.

Liga se nastavlja u jesen ili točnije 28.08. utrkom na 8.800 m i to na kronometar. Dakle dragi trkači pred vama je cijelo ljeto da se dobro pripremite za nove utrke, zgode i nezgode koje smo vam pripremili.

Još na kraju moram spomenuti i Antuna Beloševića, Stanka Šinceka, Krunoslava Jaklina i moju malenkost bez kojih ta liga ne bi bila ono što je.

Pozdrav i do viđenja na jesen.

Ladislav Gregorinčać