Utrka Grada Čakovca

Datum utrke: 28.05.2008. | Mjesto utrke: Čakovec

Izvještaj

Na tradicionalnoj Utrci Grada Čakovca koja se održava u sklopu manifestacije dana Grada sudjelovalo je 120 učesnika u svim starosnim kategorijama od kadeta do veterana.

U glavnoj utrci seniora sudjelovali su gotovo svi najbolji dugoprugaši Hrvatske, a pobijedio je državni rekorder na 10.000 m i kandidat za OI u Pekingu u maratonu, Slavko Petrović član AK Zagreb-Ulix. Drugo mjesto osvojio je Siniša Goričanec član organizatora utrke AK Međimurje, a treći je bio Zoran Žilić iz AK Kvarner Autotrans Rijeka. Kod žena kao i prošle godine najbolja je Valentina Belović iz AK Stubica.

Vrlo visoke temperature za ovo doba godine nisu spriječile da se na Trgu Rebublike gdje je bio start i cilj utrke, okupi daleko veći broj trkača nego prošle godine. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Čakovca i TZ Čakovec, pa su medalje najboljima dijelili čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i zamjenik gradonačelnika Nenad Hranilović.

Osim za najbolje u dvanaest kategorija koje su sudjelovale u utrci posebne nagrade podijeljene su za najstarijeg i najmlađeg člana utrke, a to su: petogodišnja Nensi Sirc iz Čakovca koja istrčala dionicu od 1500 m i Josip Đunđek iz Varaždina koji je dionicu od 4500 m bez problema istrčao u svojoj 85. godini!

Čestitke zaslužuju svi oni koji su se odvažili trčati po velikoj vrućini što je organizatoru utrke Atletskom klubu Međimurje najveća nagrada za uloženi trud i poticaj da se za utrku u idućoj godini već sada počne pripremati.