Ultra Cross Liga Drava 2008.

Datum utrke: 24.04.2008. | Mjesto utrke: Varaždin

ULTRA CROSS-LIGA 2008

Piše: Ladislav Gregorinčić

Po lijepom sunčanom vremenu odradili smo 2. kolo proljetnog djela Ultra-cross lige.
Ovaj puta nas je staza dužine od 5 kilometara vodila kroz Dravsku šumu. Trčalo se 2 kruga po 2,5 kilometara. Na ovu tipčno cross stazu odlučio se ovaj puta nešto manji broj trkača, tako da je bilo 12 muških i 2 žene, uz poneko novo lice.

Vrijeme je bilo idealno za trčanje, tako da je to iskoristio Ivan Čorba i postavio novi rekord na toj dionici sa rezultatom 17:14 istrčavši dva identična kruga 8:36 i 8:38, za njim je stigao po običaju Igor Goričanec sa rezultatom 17:57, dok je ovaj puta treći bio Nikola Pavčec sa 19:07. Kod cura je opet pobijedila Renata Korošic ispred Gordane Vrček. Uglavnom proveli smo ugodno poslijepodne u Dravskoj šumi.

Sljedećeg četvrtka liga se neče održati, jer se na Dravi održava veliki SDP-ov prvomajski skup, tako da ne bi mogla regularno održati liga zbog prevelikog broja šetača, automobila i tko zna čega sve ne (čak su uspjeli u šumu dovući i jedan povelik luna park). Tako da se sljedeće kolo održava 08.05 . u 19:00 h, trče se štafeta 2x2,5 km. Odredit ćemo dvije jakosne skupine i tako izvlačit parove, moglo bi doći do veoma zanimljivih parova što obećava dobru utrka a vjerojatno i dobru zabavu.