Rovinjski polumaraton 2008.

Datum utrke: 27.04.2008. | Mjesto utrke: Rovinj

Utrka je održana po predivnom sunčanom vremenu, a usprkos činjenici i malom pehu da nam se datum održavanja ovogodišnje utrke poklapao sa puno poznatijim riječkim polumaratonom uspjeli smo okupiti znatan broj natjecatelja čime smo izuzetno zadovoljni.

Na žalost, desilo nam se ono čega sam se ja kao natjecatelj (ovom prilikom dio organizacijskog odbora) pribojavao, a to je da dio staze za polumaraton nije bio pokriven sa dovoljnim brojem volontera/pokazivača smjera na stazi te je dio natjecatelja nenamjerno skratio stazu. Zbog toga je organizacijski odbor 4. rovinjskog polumaratona posebnom nagradom za fair play odlučio nagraditi natjecatelja Roberta Radojkovića iz AK Maximus Poreč koji je POBJEDNIČKIM ulaskom u cilj i vlastitim priznanjem da je došlo do nenamjernog skraćivanja staze odbio nagradu za prvo mjesto!! Ovom prilikom se još jednom ispričavamo svim natjecateljima zbog ove neugodne epizode te vas molimo da i o tome napišete par riječi u vašem osvrtu na trku. Naravno da učimo na greškama i sve je to iskustvo za slijedeću godinu..

Također vrijedi napomenuti da je ovogodišnja utrka bila humanitarnog karaktera u okviru trodnevne akcije "1+1=1 milijun koraka" pa je sva kotizacija uplaćena u humanitarne svrhe za udrugu djece i osoba s invaliditetom našeg grada na što smo izuzetno ponosni.

Na kraju je sve završeno prigodnim domjenkom na rivi i proglašenjem pobjednika.

Srdačno vas pozdravljam iz našeg lijepog grada.
Ernest Rokov