Cross liga Drava 2008

Datum utrke: 12.06.2008. | Mjesto utrke: Varaždin

11. kolo – 12.06.2008 - ili „trčanjem protiv nogometa"

Treba biti malo lud i ne pomaknuti cross-ligu sa četvrtka na neki drugi dan kad barem ne igra naša repka, ali mi je nismo pomaknuli i možemo reči da je ipak uspjela.

Ni današnji nastup reprezentacije protiv Njemačke na europskom prvenstvu u nogometu koja je bila u isto vrijeme nije spriječila pedesetak upornih da odrade posljednje kolo proljetnog dijela cross i ultra lige ili ovo kolo nazvati „trčanjem protiv nogometa" .

Posljednje proljetno kolo bilo je u znaku Ultra lige gdje je bila jedinstvena utrka, trčalo se na 1 sat. Tu je bilo bez iznenađenje i najviše je pretrčao Ivan Čorba 16.290 metara, dok je to kod žena bila Valentina Belović sa 14.900 metara. Na ultra ligi vodeči su Ivan Čorba i Renata Korošic.

Na klasičnoj ligi bilo je sa nešto manje trkača, ali i bez iznanađenja, tako da su favoriti upisali po još jednu pobjedu.

Tako je na najdužoj dionici od 5.600 m najbrži bio Miroslav Mikulčić, a kod žena je pobijedila Iris Rožmarić. Proljetno pobjednici si Valerija Balaško i Dušan Habijan.

Slična situacija bila je i na 2.000 metara, gdje su pobijedili Krešo Balaško i Marina Jakop kod žena, koji su i proljetni pobjednici.

Kod hodača na 2.000 m, bez promjene i dalje su najbrži Boris Lacković, koji je osvojio i maksimalni broj bodova ili svih jedanaest pobjeda, dok je kod žena pobijedila i vodeća je u ukupnom poretku Lidija Brkinjač.

Kod starije djece na 800 m nastup samo Ivana Jakopa, koji je i vodeči ukupno. Kod najmlađih pobijedio je vodeći Antonio Brkinjač.

Proljetni dio cross-lige je završio, a jesenjski se nastavlja posljednjeg četvrtka u kolovozu, 28.08. u 18 sati. Rezultate možete pogledati tu, a kompletni poredak je na www.marathon95.hr