Jaskanska zimska brdska liga

Datum utrke: 10.02.2008. | Mjesto utrke: Sveta Jana

Skoro da čovjek ne povjeruje !

U što se pretvorila ova naša mala brdska liga. U početku sizofrena fantazija nekolicine zaljubljenika u trčanje po bregima (BBB + Igor), ubrzo se afirmirala kao nezaobilazni segment zimskih priprema (sve moš kombinirati: oš fartleke, oš brdske dionice, oš down hill u povratku, oš dugi – gore i natrag, a moš i do Jaske, oš walking gore i dole; a možeš i ozbiljno trčat ligu i ganjat plasman što samo rijetke puca jer je većina u zimskoj fazi razvrtavanju laganog prijenosa tj. kilometraže ). Kombinacija ima napretek, a svima je zajednička dobra vibra koja se osjeća na svakom koraku, a ponajviše u pivnici "Zlatni lav" koju na povratku kući ne možemo zaobići.

Ako se pogleda lista trenutnog poretka vidimo da je ove sezone našu ligu trčalo 60 natjecatelja i hodalo 32 nordijskih hodača, što ukupno iznosi 92 sportske duše koje Japetić nose u srcu. To se prvenstveno odnosi na naše vjerne Karlovčane predvođene sportskom familijom Dragojević i Eduarda Doljaka i Petra Bunjevca iz Novog Mesta, koji našoj ligi daju međunarodni štih.

Ova nedjelja bila je gotovo idealna, čak ni blata nije bilo. Za prekid monotonije u koju nas je uljuljao Dean Ribić ovaj put se pobrinuo Luka Bielen. U maniri prave brdske ptice penjačice došao je za samo 51 minutu i 17 sekundi što je treći rezultat svih vremena (rekord drži Željko Franjo Letonia 49:01, a drugo vrijeme Ante Katić 50:58 – 11.12.2005. - Finalna utrka Hrvatskog planinskog kupa ). Dean je bio drugi sa tri i pol minute zaostatka, a za iznenađenje dana pobrinuo se mladi Ivan Barišić iz Matinog velikogoričkog omladinskog pogona. U nordicu zavidan broj od 14 natjecatelja sa Čižićem na čelu, ali bez Kokota koji je opet imao radnu subotu u Pastuh Pub-u.

Drago društvo rastanak se primakao, još samo dva kola (šmrc, šmrc) i za ovu sezonu smo gotovi, a baš smo se dobro uigrali… Majice su na štampanju, pehari naručeni, kat u "Zlatnom lavu" bezeciran, a gazda će nas počastiti sa par metara točene bavarske.

Predrag Bošnjak, www.akjastreb99.hr