Humanitarna organizacija Marijini obroci (Mary’s Meals Croatia) treću godinu zaredom organizira humanitarnu utrku “Trčimo za Dijete 31” kako bismo svi zajedno podigli svijest o Marijinim obrocima i tako dosegnuli još više gladne djece kojima ćemo osigurati svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.

Utrka će se održati 28. svibnja 2017. godine u parku Maksimir. Službeni početak programa je u 9 sati, a start utrke je predviđen u 11 sati.  Osim glavne utrke na 5 kilometara, prije nje odvijat će se i dječja utrka na 800 metara.

Kotizacija za odrasle iznosi 50 kn, što je dovoljno da jedno dijete u školi prima topli obrok 5 mjeseci. Sav prikupljen novac donira se Marijinim obrocima. Prošle utrke bile su veoma uspješne, a to dokazuju i rezultati: zahvaljujući svim donacijama više od 630 djece u školskim kuhinjama Marijinih obroka svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja.

Trasa utrke

Za sve one koji neće biti raspoloženi za trčanje pripremljen je i dodatni sadržaj. Ljubiteljice mode na aukciji će moći licitirati za odjevne predmete koje su velikodušno donirali hrvatski dizajneri (nebo.hr, blackpearl by Sara Lončarić, Morana Krklec – mo design, Salut dizajn, Mia jewelry – Nakit Mia, Loré), a svi prilozi od licitacija bit će donirani Marijinim obrocima.
Za djecu su pripremljene i druge zanimljivosti: “Potraga za blagom”, druženje s poznatim hrvatskim sportašima i drugim osobama iz hrvatskog javnog života koji podupiru ovo događanje; tematsko dječje crtanje. Cijeli program bit će popraćen dobrom atmosferom uz zabavne glazbene sadržaje i izložbu fotografija kuhinja Marijinih obroka.

Prijave za odrasle su moguće klikom na link ili na dan utrke u Maksimiru. Podizanje startnih brojeva za sve koji se prijave putem ovog obrasca bit će odvojeno i brže. Za dječju utrku prijave su na dan utrke prilikom dolaska. Predloženu kotizaciju od 50 kn za odrasle i 10 kn za djecu možete donirati uplatom na račun u Zagrebačkoj banci (HR7923600001102102666) ili prilikom podizanja brojeva u Maksimiru na dan same utrke.

Misija Marijinih obroka jest djeci u najsiromašnijim dijelovima svijeta pružiti jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta godišnje prosječno je potrebno 120 kn. Marijini obroci svojim djelovanjem danas hrane 1.230.171 dijete.
Više o cijelom projektu možete saznati na web stranici www.marysmeals.hr i u dokumentarnom filmu koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.