Sada čitate
Slavonija i Baranja Open

Slavonija i Baranja Open

Uredništvo portala

U organizaciji Orijentacijskog kluba Sova iz Šećerane, po ulicama Tvrđe i parkovima s lijeve i desne obale Drave, kupališta Copacabana do cilja kod katakombi trčalo je ove subote (23. ožujka 2013.) 220 natjecatelja iz 12 zemalja na prvoj utrci trećeg izdanja Slavonija i Baranja Opena, međunarodnog najtecanja u orijentacijskom trčanju.

- Oglas -

SiB

U sklopu istoga natjecanja, u nedjelju se trčalo po šumskim predjelima uz jezero Lapovac, južno od Našica, po iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu. Drugi dan se bodovao za svjetsku rang listu i to je privuklo 50-ak elitnih natjecatelja.

Sagledavajući komentare natjecatelja, međunarodnog savjetnika IOF-a (Međunarodnog Orijentacijskog Saveza) g. Wolfganga Pötsch natjecanje je organizirano na zavidno visokom nivou, a glavni organizator Nikola Pajčin posebno se zahvaljuje na podršci gradonačelniku Našica g. Krešimiru Žagaru, bez kojeg ovom natjecanje ne bi zavrijedilo ovakve „kritike“.

Natjecanje je financijski podržao i osobno obišao župan osječko-baranjski g. Vladimir Šišljagić, ukazujući na višestruke pozitivne učinke organiziranja ovakvih utrka, gdje se kroz sportsko ozračje promovira naša županija, a tako i čitava Republika Hrvatska i sve njene prirodne ljepote i turistički kapaciteti.

Više o natjecanju na stranicama: www.orienteering.ok-sova.hr

Pobjednici SiBOpen 2013. u eliti MŽ

Najuspješniji u elitnim kategorijama, nakon zbrajanja rezultata oba dana III Slavonija & Baranja Open:

M21E (muški-elita)

Ime i prezimeKlubDržavaUkupno vrijeme
1.Matjaž ŠtanfelOK Ris – DelniceHrvatska1.09.09
2.Blažo MaksimovićOT RtanjSrbija1.09.13
3.Daniel ZwikerOLG GalgenenŠvicarska1.11.47

 

Preporuka za čitanje

Ž21E (žene – elita)

Ime i prezimeKlubDržavaUkupno vrijeme
1.Daria LajnUKS Azymut PabianicePoljska1.08.58
2.Nuša JeramOK AzimutSlovenija1.20.51
3.Antonija OrlićOK BjelovarHrvatska1.20.56

 

Trećeplasirani Daniel Zwiker (SUI) nije prisutan na proglašenju, jer su on i supruga morali napustiti natjecanje zbog svojih troje djece, blizanaca od 1,6 godinu i sina od 6 mjeseci s kojima su doputovali na natjecanje. Prvo je trčala mama Katja, a onda je trčao otac, kad je prepustio bebe majci.

Napisao: Nikola Pajčin

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice