Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV u Slatini će ove godine produžiti ljeto te svim Slavoncima i njihovim gostima, ponuditi više zanimljivih događanja kojima je cilj promovirati sport, rekreaciju i važnost boravka u prirodi. Uz rekreaciju, želja je pozicionirati grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju na karti poželjnih outdoor destinacija bilo da želimo trčati trail, ili se baviti biciklizmom, planinarenjem, slobodnim penjanjem pa čak i plivanjem. Događanja u okviru festivala dodirnuti će Papuk na jugu i Dravu na sjeveru pokazujući pri tom svu ljepotu prirode koja ga okružuje.

Festival započinje 1. rujna izložbom sportskih fotografija u Zavičajnom muzeju grada Slatine nakon čega će se održati i predavanje jednog od naših najvećih alpinista Vladimira Mesarića. Predavanje će biti posvećeno prvom usponu Hrvata na Mt. Everest 1979. godine čije ekspedicije je uz Stipu Božića i sam bio sudionik.

Dan poslije otvorenja vozi se zanimljiva biciklijadu s Akumulacije Javorica do Informativno-edukacijskog centra Dravska priča u Noskovačkoj Dubravi. Na putu do Drave i ovog prekrasnog lokaliteta, sudionici biciklijade posjetit će Pustaru Višnjica, također jedan od tusitičkih bisera Virovitičko-podravske županije.

Uz sportski stil života svakako ide i briga o prehrani pa je u nastavku festivala predviđeno zanimljivo i korisno predavanje o važnosti suplementacije u prehrani kod rekreativaca i sportaša koje će održati mr. ph. Ljerka Jurić Karoli.

Kruna festivala bit će 9. rujna na drugom po redu Popišanac Trailu i prvoj Canicross utrci (7 km). Popišanac trail održat će se u dvije dužinske kategorije: 13 i 26 kilometara, a druga je utrka u kalendaru Slavonsko-baranjske trail lige. Sve tri staze obići će neke od najljepših dijelova grada Slatine. Provest će trkače i zaljubljenike u prirodu izazovnim brdskim šumskim putevima, poljima, vinogradima i voćnjacima s pogledima na Papuk i Slavonsku ravnicu. Canicross je jedinstvena utrka u kojoj istodobno sudjeluju čovjek i pas i prva je ovakve vrste koja će se održati u našoj regiji.

Prijave su otvorene do 26. kolovoza, a prijaviti se možete na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/431.