Nakon prošlogodišnjeg eventa “Jak kao ti” i 12-satnog trčanja Splavarskom ulicom, ove godine Ultramaraton klub Mazator i Udruga Kultura tijela organiziraju sportsku manifestaciju pod nazivom “Superheroj Mazator – Polojska ultra“. Kao što naziv otkriva radi se o ultramaratonskim disciplinama na 12 i 6 sati trčanja.

Prošle godine su dva prijatelja Tomislav Marinović i Krešimir Šimić trčali iz samo njima znanih razloga 12 sati te su tek nakon istrčanih 12 sati odlučili progovoriti o čemu je tu bilo riječ, odnosno kome je utrka bila posvećena. Treba napomenuti da je njih pothvat podržao i sudjelovao Duško Štrbac, poznati hrvatski ultramaratonac koji iza sebe ima velike ultamaratonske utrke. Njihov mazatorski pothvat su podržali i članovi Saucony Škole i Saucony Akademije trčanja koji su cijeli dan proveli s njima trčeći i pomagajući im u stazu. Obojici je bio cilj istrčati 100km te su taj cilj i ostvarili. Nakon ostvarenog cilja progovorili su i taj cilj su posvetili polaznici Saucony Škole trčanja, Ronaldi Kovačević koja se već godinama bori sa svojom bolešću te svima nama daje inspiraciju i snagu za borbom u životu.

Ove godine Mazatori trče istu tu utrku u malo modificiranom okviru. Sama manifestacija sadrži i dječje utrke koje počinju u 8 sati kao uvertira velikim ultašima koji svoje utrke počinju u 9 sati.

Staza je ukupno 4km, odnosno 2km u jednom smjeru.

Na utrci će nastupiti 70 ultamaratonaca u različitim disciplinama te ova manifestacija ima međunarodni karakter. Osim 12 sati i 6 sati trčanja,  ostale discipline su štafete 12h i 6h. Najbrojnija je štafeta 6 sati koja broji 13 ekipa.

Dođite i podržite ultramaratonce na ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji koja se rijetko viđa na ovim prostorima.

Više o samom eventu možete pronaći na facebook stranici Ultramaraton klub Mazator.