Sada čitate
Lisin izvještaj iz Den Haaga

Lisin izvještaj iz Den Haaga

Uredništvo portala

I tako sam vam se ja našla među 30.000 ljudi, uz ritmičnu i brzu muziku koja je glasno svirala sve dok je nije naglo prekinula najava spikera: “One minute until the start of the race!”

- Oglas -

Muzika je najednom stala i znate li što su nakon toga pustili? Znate onu polaganu muziku u ritmu otkucaja srca koju sviraju kad postavljaju pitanje za milijun kuna? Upravo su to svirali! Malo mi je falilo da se nasmijem, ali mi je bilo jasno da moram biti ozbiljna. Bio je to moj prvi polumaraton u 2011. godini u Den Haagu.

Staza je poznata kao „fast course.” Toje uistinu i bila brza staza … jako brza prvih 5 kilometara! Imala sam vjetar u leđa i letjela sam! Nakon toga nije mi se činilo da idem tako brzo pošto mi je vjetar počeo puhati u prsa.

Ostatak staze činio se kao igra s vjetrom. Čas je bio na mojoj strani, čas protiv mene. Unatoč tome otrčala sam svoj osobni rekord: 01:14:15.

Staza je bila ravna, atmosfera sjajna. Gledatelji su bili postrojeni uzduž staze i navijali za nas natjecatelje, a bilo je čak i nekoliko bendova koji su svirali uz središnji dio staze.

Preporuka za čitanje

U Den Haag sam stigla dan uoči utrke. Trebala sam provesti noć u službenom hotelu s ostatkom elitnih atletičara. Moja cimerica bila je djevojka iz Engleske koja je bila vrlo razgovorljiva. Prvi dan smo malo popričale i nakon toga otišle na večeru. Pričale smo tijekom večere i nakon večere u sobi.

Nešto prije nego smo otišle na spavanje rekla mi je: „Znaš, ti si stvarno pametna!” Na što sam joj odgovorila: “Hvala, ja sam sam prosječno ljudsko biće, nisam nikakav genij.” A ona će na to: “But you speak English so good, without an mistakes!” Mislila sam si „I don’t speak English good, but I do speak English well“. No samo sam rekla: “Hvala, pohađala sam školu u Americi.”

Na to mi je odgovorila da imam pomalo američki naglasak, iako ne posve, možda se radi o nekoj mješavini „američkog“ i hrvatskog jezika! Nisam znala zašto je tako mislila zbog toga što zapravo i imam američki naglasak pošto sam rođena i živjela sam u Americi 23 godine. Uglavnom drago mi je da joj to nisam spomenula jer mi je netom prije tog razgovora rekla kako mrzi Ameriku i konzumerizam koji širi diljem svijeta…

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice