Sada čitate
Humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon ostvarile su svoj cilj: I u Hrvatskoj će se organizirati dječji reuma kamp!

Humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon ostvarile su svoj cilj: I u Hrvatskoj će se organizirati dječji reuma kamp!

Trčanje.hr

Teško je riječima opisati sjajnu atmosferu koja je danas vladala u zagrebačkom parku Bundek gdje su se trčale humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon za organizaciju prvog dječjeg reuma kampa. Više od 600 trkača preplavilo je stazu oko Bundeka, a djeca su spremno otrčala čak dva kruga na Mini Reumatlonu. Svi smo pobijedili, otrčali najbolju utrku i zajednički omogućili da se malim Reumatloncima ostvari njihov san; nekoliko dana provedenih u društvu vršnjaka koji razumiju njihovu bolest i njihove probleme te uz stručnjake koji će im dati upute za život s reumatskom bolešću.

- Oglas -

– U svoje ime i u ime Hrvatskog reumatološkog društva želim izraziti oduševljenje s podrškom, ne samo oboljelih, njihovih članova obitelji i prijatelja, već i šire javnosti te medija koji su nam pružili punu podršku u najavi događaja. Broj sudionika je nadmašio naša inicijalna očekivanja; atmosfera je bila izvrsna te se nadamo da je ovo početak jedne lijepe i korisne tradicije. Zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su bili s nama na Bundeku, prikupljena značajna sredstva za organizaciju kampa za djecu oboljelu od reumatskih bolesti, naš cilj je ostvaren – rekao je predsjednik organizacijskog odbora humanitarnih utrka Reumatlon i Mini Reumatlon, dr. Miroslav Mayer.

Osim što zahvaljuju svim Reumatloncima na sudjelovanju, organizatori žele zahvaliti svima koji su pomogli u ostvarenju cilja i bez kojih bi pokriće troškova organizacije bilo gotovo nemoguće. Zahvaljuju volonterima na velikom trudu i zalaganju i njihovim zlatnim rukama, Gradu Zagrebu na ukazanom povjerenju i pokroviteljstvu, pa tako i Ustanovi za upravljanje sportskim objektima, Crvenom križu grada Zagreba na logističkoj podršci, a uz čiju će pomoć osigurati i lokaciju za prvi dječji reuma kamp, tvrtki Cromedic za organiziranje medicinskog osiguranja, svima koji su omogućili zabavni program pokraj staze: Sportskoj školi S10, Wushu savezu, Crvenim Nosovima, dr. Silvi Pukšić (instruktorici Joge u svakodnevnom životu), Kineziološkom fakultetu i Klubu Dobre Vibracije. Organizatori također žele od srca zahvaliti velikodušnim sponzorima i donatorima čije ime ne smije ostati u sjeni: Belami, Ledo, Lidl, Alvogen, Milsing, Novartis, Oktal Pharma, Pfizer, Print Grupa, Pliva, Streaming.hr, Žuti mačak i mnogi drugi.

Preporuka za čitanje

Projekt Reumatlon možete nastaviti pratiti dalje na adresi http://reumatlon.eu te na Facebook stranici http://www.facebook.com/reumatlon.

Što reći za kraj nego – vidimo se dogodine!

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice