Kako bi se ostvario vrijedan projekt osnivanja prve banke humanog mlijeka, koji UNICEF pokreće u suradnji s Ministarstvom zdravstva RH i Hrvatskom udrugom grupa za potporu dojenju, UNICEF organizira prvu humanitarnu utrku Mliječna staza 2017. s ciljem prikupljanja sredstava i podizanja svijesti o važnosti najbolje skrbi za najmlađe.

Na utrci se očekuje 3000 sudionika, a samo događanje odvijat će se dva dana – 9. i 10. rujna u Zagrebu. U subotu, 9. rujna, održat će se revijalna dječja trka na Europskome trgu, uz brojne edukativne i zabavne aktivnosti za cijelu obitelj, dok će se u nedjelju, 10. rujna, održati glavne utrke na 5 i 10 kilometara, a start i cilj bit će na Trgu Eugena Kvaternika (Kvatrić).

Prihod od kotizacija donacija je usmjerena na otvaranje prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj u jednoj od zagrebačkih bolnica, a iznosi 123 kune za utrke na 5 i 10 kilometara te obuhvaća:

  • sudjelovanje na utrci,
  • finišersku medalju,
  • UNICEF-ovu atletsku majicu,
  • startni broj,
  • elektronsko mjerenje rezultata,
  • okrepu na stazi.

Utrke za djecu su besplatne.

#BudiZvijezda prve humanitarne Mliječne staze!

„Za početak svake utrke važan je dobar start – zato je djeci, posebno onoj najmlađoj i najranjivijoj, važno dati vjetar u leđa. Pozivamo sve da budu zvijezde i da pomognu u brizi za prijevremeno rođenu djecu i drugu novorođenčad koja treba našu pomoć. Sve što trebate napraviti jest prijaviti se na mlijecnastaza.hr i trčati svoju utrku ili navijati. Svatko od nas može biti zvijezda vodilja za najmlađe”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Mliječna staza 2017. okupit će odrasle i djecu, rekreativne i profesionalne trkače, donositelje odluka, korporativni sektor i poznate osobe. Svoju podršku dale su i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović te poznata triatlonka Đurđica Orepić − Ironwoman. Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

UNICEF-ova Ambasadorica Bojana Gregorić Vejzović

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.mlijecnastaza.hr, te na FB stranici UNICEF Hrvatska.

Prijave su službeno otvorene do 5. rujna na utrka.com.