Sada čitate
Paliska u Upravnom odboru svjetske trail organizacije

Paliska u Upravnom odboru svjetske trail organizacije

Trčanje.hr

Nakon održanih redovnih izbora tijekom generalne skupština ITRA-e (International Trail Running Association) na kojoj su se birala upravna tijela globalne organizacije, u Upravni odbor su izabrane 22 osobe (2 osnivača, 8 predstavnika nacionalnoh atletskih saveza, 4 vrhunska natjecatelja i 8 predstavnika organizatora utrka. Između 22 osobe, ponovno je izabran je i predstavnik Hrvatske, Alen Paliska, koji je ovim izborom dobio četverogodišnji mandat u tom tijelu. Generalna skupština se 12. lipnja 2017. održala tijekom Svjetsko prvenstva u trailu u talijanskom mjestu Badia Prataglia, a glasovanje za izbor upravnih tijela je završeno 22. lipnja 2017. godine.

- Oglas -

Osim Hrvatske, u Izvršnom odboru ITRA-e su predstavnici Portugala (3 člana), Francuske (4 člana), Južnoafričke republike, Španjolske (2 člana), Poljske (2 člana), Italije (3 člana), Urugvaja, Hong Konga, Latvije, Brazila (2 člana) te te Sjedinjenih američkih država. Riječ je o organizatorima najvećih trail running utrka poput “The North Face Ultra Trail du Mont Blanc”, “Hong Kong 100”, “Lavaredo Ultra Trail”, “Trans Grancanaria“ i ostalih.

Veliko je to priznanje za hrvatsku trail zajednicu i veliki poticaj za nastavak razvoja trail trčanja u republici Hrvatskoj. Posebno je to važno u svjetlu priključivanja trail trčanja u IAAF (International Association of Athletics Federation) kao punopravne atletske discipline. Osim toga, ovo je rijetka prigoda da Hrvat zauzima ovako visoki položaj u upravljačkom tijelu neke svjetske sportske organizacije što je zasigurno velika čast ali i velika odgovornost.

Paliska dolazi iz kluba SRK Alba, a u Hrvatskoj je poznat kao direktor najvećih trail utrka kao što su “100 Milja Istre” i “Valamar Trail”. Posebno usko surađuje s ostalim organizatorima trail natjecanja u zemlji i regiji te je uvelike zaslužan za svojevrsnu eksploziju trail natjecanja u Hrvatskoj i regiji. Za usporedbu, Portugal je s istim procesom započeo prije četiri godine, i trenutno se u Portugalu organizira više od dvije stotine različitih trail utrka na kojima nastupa populacija  od više od 20.000 portugalskih natjecatelja.

ITRA se brine o pravilima, pravilima i okviru svjetskog trail trčanja, certifikaciji trail utrka (više od 3.000 godišnje), bodovanju svih trail natjecatelja u svijetu (trenutno je u bazi više od 2.000.000 raznih rezultata od oko 912.000 različitih trkača), organizira svjetski kup Ultra Trail World Tour i okuplja sve zainteresirane za razvoj trail trčanja u svijetu (trkače, organizatore, proizvođače opreme, nacionalne saveze i nacionalne predstavnike).

Trenutni sastav upravnog odbora:

Osnivači:

Jose Carlos SANTOS DOS MORAISPOR
Michel POLETTFRA

 

Nacionalni atletski savezi:

Jose Antonio Martins FERNANDESConfederação Brasileira de Atletismo
Michel HUERTASFrench Athletic Federation
Pablo VEGAReal Federación Española de Atletismo
Piotr BETKOWSKIPolish Athletics Federation
Richard BOLTUSA Track & Field
Tito TIBERTIFederazione Italiana Di Atletica Leggera
Rui PINHOAssociação Trail Running Portugal
Daniel PEREZ GARRIDOConfederación Atlética del Uruguay

 

Preporuka za čitanje

Predstavnici organizatora:

Cristina MURGIAITA
Enrico POLLINIITA
Mario LEALPOR
Janet NGHKG
Fernando GONZALEZ DIAZESP
Alen PALISKACRO
Krzysztof GAJDZINSKIPOL
Michael DE HAASTZAF

 

Predstavnici elitnih trkača:

Gediminas GRINIUSLTU
Nathalie MAUCLAIRFRA
Sébastien CHAIGNEAUFRA
Sidney TOGUMIBRA

 

 

Na vrh stranice