Sada čitate
adidas Adistar Ride 4

adidas Adistar Ride 4

Uredništvo portala

adidas adistar Ride 4 je jedna od najskupljih adidasovih tenisica koju će mnogi zbog cijene zaobići, no valja razmisliti što je najvažnije za trčanje. Jedini dio opreme za trčanje na kojem se ne smije štedjeti je upravo tenisica.

- Oglas -

ride4_1

Za dugo, udobno i brzo trčanje, dobra tenisica je od presudne važnosti. Relativno lagana, ova tenisica ima kombinaciju koju jako malo tenisica ima: dugotrajnost, udobnost, brzinu, prozračnost i stabilnost, što u konačnici u potpunosti opravdava cijenu.

Idealna je i za malo mišićavije ili teže trkače, koji nisu atletičari ili su konstitucijom sitni.

Već samom kombinacijom boja ova tenisica uistinu mami pogled, no cijena je ta koja bi mogla nekoga odvratiti od kupnje ove tenisice (adidas shop Ilica Zagreb – 1.219 kn). Međutim, poslovica “kol’ko para, tol’ko muzike” svakako vrijedi i u ovom slučaju. Kada tenisicu pogledate malo detaljnije i izbliza, možete uočiti mnogo tehnologija. Skoro sve tehnologije koje adidas koristi u izradi tenisica ugrađene su ovdje što govori da je tenisica sam vrh dostignuća u izradi tenisica (adiprene, adiprene+, geofit, torsion system, formotion, continental). No, pustimo teoriju – ajmo vidjeti kakva je tenisica na terenu.

ride4_2

Tenisicu sam uspio isprobati skoro na svim površinama i uvijek sam naišao na dobru trakciju i stabilnost čak i na najmekšim podlogama poput blatnjavih šumskih puteva.

Na tvrdim podlogama pak, tenisica pruža ono najbitnije za većinu nas – odličnu amortizaciju udarca, bilo da trčite na prednjem dijelu stopala ili na stražnjem, tenisica ima dovoljno “mesa” da nas čuva.

Od takvih tenisica obično očekujemo da su teške i da nisu za brzo trčanje, no prevarit ćete se. Tenisica je usprkos svemu lagana i brza. Ne možemo reći da je za utrke, no definitivno nije samo za treninge dužine.

Preporuka za čitanje

Ako smatrate tenisicu svojim najvažnijim partnerom na treninzima trčanja ova tenisica je pun pogodak. Tenisica je pogotovo namijenjena onima koji rade puno kilometara tjedno, imaju višak kilograma ili za one koji traže udobnost, a da pritom ostale komponente tenisice ne pate.

Testirao i napisao: mag. kineziologije Perica Kišiček

 

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice