Sada čitate
3000 trkača na sarajevskom polumaratonu

3000 trkača na sarajevskom polumaratonu

Promo

Jedanaesto izdanje najmasovnijeg sportskog događaja u Bosni i Hercegovini, Sarajevo Coca-Cola polumaraton, održat će se u nedjelju, 17. rujna s početkom u 10 sati ispred BBI Centra. Više od 3000 sudionika iz 30 zemalja će uz polumaratonsku utrku imati priliku nastupiti i u G-Drive štefetnom polumaratonu, Novo Nordisk Fun Run utrci te Zmajzi Kid’s Run utrci dok će uz posebnu podršku američke vlade biti organizirana i utrka Run with me za osobe sa invaliditetom. Prijave i uplate kotizacija za polumaraton i štafetni polumaraton moguće su do 9.9. na web stranici www.sarajevomarathon.ba, dok su prijave i uplate kotizacija za Fun Run i Kid’s Run moguće i 15. i 16.9. na upisnom mjestu u BBI centru od 12 do 20 sati te na dan utrke u zoni starta od 8:15 do 8:45, ukoliko ne bude popunjen limit od 600 sudionika.

- Oglas -

Najavljujući 11. Sarajevo Coca-Cola polumaraton, direktor Udruženja Marathon, Erol Mujanović, naglasio je da će Sarajevo i ove godine imati pravi festival trčanja s više od 3000 sudionika na ukupno 5 utrka.

Coca-Cola polumaraton i G-Drive štafetni polumaraton posebna su atrakcija za trkače iz cijelog svijeta, a i ove godine ćemo naravno imati utrke za sve uzraste i za sve nivoe forme. Za ovu godinu pripremamo nekoliko iznenađenja za učesnike, posebno na trasi trke i na cilju, koja će dodatno podići kvalitet ovog najmasovnijeg sportskog događaja u Bosni i Hercegovini,  naveo je Mujanović te se posebno zahvalio svim partnerima koji su podržali projekt i ove godine.

Kao i do sada, svaka utrka će imati i društveno odgovorni karakter kako bi se pomoglo onima kojim je pomoć najpotrebnija, a posebno smo sretni što ćemo i ove godine našem gradu donijeti više od 1000 noćenja čime značajno doprinosimo našoj lokalnoj zajednici i njenom ekonomskom razvoju“, istakao je Mujanović.

Preporuka za čitanje

Malim pionirskim koracima, ali s jasnom vizijom, Udruženje Marathon počelo je 2006. godine s organizacijom ovog sportskog događaja koji se danas sa pravom smatra jednom od najmasovnijih sportskih priča Sarajeva i Bosne i Hercegovine i koja će i ove godine biti dopunjena najpozitivnijom pričom u gradu, Školom trčanja Klix, čijih će 100 novih trkača istrčati prvi polumaraton. Sarajevo Coca-Cola polumaraton postao je danas posebna motivacija stotinama građana koji svakodnevno kroz Školu trčanja Klix ili individualno, treniraju i čine svoj život zdravijim i kvalitetnijim.

Sve ostale informacije o 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu dostupne su na www.sarajevomarathon.ba.

Pogledajte komentare (0)
Na vrh stranice